BRONNEN > Streamers > Auralic Altair G1

Auralic Altair G1

Beschrijving / Description

De AURALiC ALTAIR G1 is het ideale digitale middelpunt voor iedere hifi-installatie. Als combinatie van streamer, voorversterker en DAC is de ALTAIR G1 een echte alleskunner die bovendien zeer gebruiksvriendelijk is. De software en hardware- functies zijn vergelijkbaar met die van de originele ALTAIR. De ALTAIR G1 gebruikt het bekende en zeer stabiele AURALiC G1-chassis. Het 4 inch kleurendisplay toont alle echt interessante informatie en via Smart-IR leer je de ALTAIR G1 codes van jouw afstandsbediening naar keuze. Super handig.

De ALTAIR G1 is flink verbeterd ten opzichte van de originele ALTAIR. De gebruikte DAC is nu een ESS 9038Q2M DAC-chip, waardoor het geluid niet alleen gedetailleerder maar ook verfijnder is dan ooit tevoren. Om deze wijzijging echt tot zijn recht te laten komen werd ook het analoge circuit verbeterd en voorzien van betere onderdelen en een sterk verbeterde layout.

Daarnaast is het Tesla G2 processor-platform een stuk sneller en met maar liefst 2 GB aan systeemgeheugen kan de ALTAIR G1 alle denkbare taken moeiteloos aan. Optioneel kun je zelfs een harde schijf in (laten) bouwen zodat zelfs grote muziekcollecties in haast alle denkbare bestandsformaten en resoluties lokaal opslagen kunnen worden. Daardoor heb je ook geen NAS meer nodig.

AirPlay, SongCast en Roon
Met de veelbekroonde AURALiC DS app (iOS) kan het geheel snel, eenvoudig en volledig intuïtief bediend worden; een veelvoud aan zoek- en afspeelmogelijkheden is met een simpele tik op het scherm beschikbaar. De AURALiC G1 beschikt over AirPlay en SongCast en kan bovendien als Roon endpoint ingezet worden.
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Click picture for magnification

Specificaties / Specifications

Ondersteunde bestanden: AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV en WMA
Sampling Rates: PCM in 44.1Khz - 384Khz op 16 - 32bits, DSD64, DSD128, DSD256
Control Software: AURALiC Lightning DS, OpenHome compatible software, Roon
Media Server Compatibility: Minimserver, Twonky, Asset UPnP, JRiver, DLNA/UPnP compatible server software
Inputs: RJ45 Gigabit Ethernet, Tri-Band WiFi, USB 2.0 High-Speed voor een externe schijf en computer, Toslink, Coax, AES-EBU
Outputs: XLR (gebalanceerd) en RCA (tulp) analoog

Staat van artikel
Tweedehands

Prijs
€ 1.490,00