LUIDSPREKERS > Staand > Bowers And Wilkins CM-8 S2

Bowers And Wilkins CM-8 S2

Beschrijving / Description

De CM8 is het wat kleinere broertje van de al langer bestaande CM9. Door een slag kleinere woofers te gebruiken in de CM8 is een sierlijke smalle zuil het resultaat. Ondanks dat dit speakersysteem een meter hoog boven de vloer uitsteekt is de mooie ranke CM8 een alles behalve storende aanwezige verschijning. Hoezo, ik heb liever een monitorspeaker die nog minder plek inneemt. Die moet je voor een optimaal resultaat toch ook op een speakerstand plaatsen. Waardoor de totale hoogte niet anders zal zijn.

Door de zuilconstructie neemt de CM8 niet meer ruimte in de kamer in dan een compacte monitorspeaker op een statief maar heeft wel het voordeel van de kastinhoud van een vloerstaander, wat de laagweergave altijd ten goede komt. Enkele jaren terug had ik een grotere broer van de CM8, de 804S, uit de topserie van B&W thuis te logeren. Een prima ervaring. Hoe leuk is het dan om te zien dat veel van de goede dingen uit die serie van Bowers and Wilkins terug te zien in de meer betaalbare CM reeks. De CM8 maakt meteen bij binnenkomst een uitstekende indruk met de oerdegelijke bouw, de verfijnde afwerking en praktische uitwerkingen.

De CM8 is een meter hoog,16,5 cm breed en 28 cm diep. Heel handig is de bijgeleverde op en afschroefbare plint die door de oversteek van een paar centimeter voor een stevige basis zorgt. Normaal is een luidspreker met een kleine voetafdruk als de CM8 niet stevig te plaatsen, met de plint er opgeschroefd staat ie als een huis. Onder de plint kunnen naar wens de bijgeleverde spikes of rubbervoetjes worden gedraaid. De plint geeft de CM8 iets stoers maar maakt ook het totaalplaatje af. Ik kreeg de CM8 in witte uitvoering. Erg geslaagd vind ik zelf maar er zijn ook afwerkingen in zwart en meerdere fineersoorten. Er worden grills bijgeleverd. Het gewicht van 19,5 kg geeft aan dat deze speaker stevig in elkaar steekt. De aansluitterminals met bi-wiremogelijkheid zijn van mooie en degelijke kwaliteit en kunnen zowel losse draden, banaan als spades aan. De aansluitplaat vormt één geheel met de reflexpoort met de bekende trompetvormige pijp en ingedrukt golfballetjesmotief, zoals we dat ook kennen van de andere B&W speakers.
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Click picture for magnification

Specificaties / Specifications

Type speaker 3-weg
Versterking speaker Passief
Minimale frequentie 43Hz
Maximale frequentie 50kHz
Hoogte 960mm
Breedte 165mm
Diepte 277mm
Gewicht 19,5kg
8 Ohm

Staat van artikel
Tweedehands

Prijs
€ 1.190,00 (per set)