LUIDSPREKERS > Staand > Dynaudio Contour 30i

Dynaudio Contour 30i

Beschrijving / Description

Binnen de lijn van Dynaudio is dit een van de meest intressante optie, gezien de verhouding van prestaties en prijs

Dynaudio heeft werk gemaakt van 30i door de luidspreker vooral aan de binnenzijde sterk te verbeteren. Hoewel onzichtbaar is de Esotar 2 tweeter naar een hoger plan gebracht door achter de zichtbare softdome een Hexis dome te plaatsen in een vergrote dempingskamer, waarmee de luchtstroom achter de tweeter gelijkmatiger wordt verdeeld en zo vervorming af neemt. Voor het nog verder verbeteren van de luchtstroom zijn zelfs de hoeken van de magneet afgerond.

De woofers hebben nog altijd de MSP conus van Dynaudio, een in eigen beheer ontwikkeld materiaal dat stijfheid combineert met een lage eigen massa. De verbetering in de woofer betreft de toepassing van een Nomex spider waarmee de woofer intern wordt gecentreerd. Elke spider remt de woofer als ongewenst bijverschijnsel. Dynaudio maakt de Nomex spider luchtdoorlatend en tegelijk sterk, het door kunnen laten van lucht vermindert de remmende werking. Tegelijk is Nomex een sterk en licht materiaal dat gemakkelijk beweegt in de gewenste richting, vormvast is om de woofer perfect te centreren.

In de behuizing van de Dynaudio Contour 30i is de demping anders dan in het oorspronkelijke model, zijn verstevigingen anders gepositioneerd en is het wisselfilter vervangen door een model dat met de Jupiter meetmethode is geoptimaliseerd. Door de nieuwe opbouw van het filter is een impedantiecorrectie niet langer nodig. Zaken die rechtstreeks te maken hebben met het verminderen van resonanties, het naar voren brengen van microdetails en een beter afstraalgedrag. De luidspreker units zijn opgehangen in een met elastomeer ontkoppeld aluminium paneel dat diep in de behuizing steekt. Het zwarte paneel is op verzoek eveneens af fabriek leverbaar in een natuurlijke aluminium kleur.

Uiterlijk is de Dynaudio Contour 30i te herkennen aan de diepe kleur van het walnoot fineer met een open structuur voor een natuurlijke uitstraling, aan hoogglans zwart dat is afgewerkt met blanke lak of aan de grijze eiken kleurstelling, even eens afgewerkt met hoogglans transparante lak. Was de afwerking van de Contour al fraai, de Contour 30i brengt perfectie in de huiskamer.
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Click picture for magnification

Specificaties / Specifications

Rendement: 87dB (2.83V / 1m)
Impedantie: 4 ohm
Frequentie bereik (+/- 3 dB): 32Hz-23kHz
Principe: basreflex
Wisselfilter: 2,5-weg, 2e orde
Wisselfrequentie: 300 en 2.200 Hz
Woofers: 18cm MSP
Tweeter: 28mm Esotar2 met Hexis
Gewicht: 35kg
Afmetingen (BxHxD): 215x1140x360mm

Artikelnummer

          

1357

Staat van artikel

          

Nieuw

Prijs

          

€ 7.990,00 (per set)