VERSTERKERS > Surround > Marantz AV8003

Marantz AV8003

Beschrijving / Description

De Marantz AV8003 voorversterker/processor met netwerkfunctionaliteit is ontwikkeld om het beste te halen uit iedere Blu-Ray-speler. Hij decodeert DTS-HD Master Audio en Dolby True HD. Deze laatste biedt bijvoorbeeld 100 procent verliesvrije codering, en ondersteunt tot acht luidsprekers met volledig bereik van 24-bit/96 kHz-audio. Er is ook ondersteuning voor Deep Color en 24fps met vier HDMI (versie 1.3a) ingangen en twee uitgangen.

Bij oudere systemen kan er geprofiteerd worden van High Definition, omdat de AV8003 beschikt over Marantz` eerste ingebouwde videoscaler voor geavanceerde videoweergave, met up-conversie en scaling tot 1080p vanaf alle analoge en digitale bronnen.

En de THX Ultra-2 gecertificeerde AV8003 gaat nog verder: alle video- en muziekbestanden die zijn opgeslagen op een computer of netwerk ondergaan dezelfde HD-behandeling dankzij een ingebouwde digitale mediaspeler, die audio en video streamt via een thuisnetwerk. De AV8003 kan de media vervolgens door het hele huis verspreiden, inclusief High Definition-video via HDMI voor de kamer waar het meest film gekeken wordt, componentvideo voor de tweede ruimte, met onafhankelijke audiomogelijkheden voor de derde kamer.

Voor totale connectiviteit en flexibiliteit beschikt de AV8003 over gebalanceerde uitgangen voor een supergeluidsarme verbinding met de eindversterker (zelfs via lange kabels), gebalanceerde ingang voor het aansluiten van een high-end-cd-speler, RS-232c, directe IR-input en DC-triggers. Een meegeleverde programmeerbare afstandsbediening met verlicht LCD-scherm, en een tweede afstandsbediening voor gebruik in een andere kamer completeren het systeem.

Voor eenvoudige installatie en geavanceerde prestaties beschikt de AV8003 over HDMI 1.3 repeaterfunctionaliteit, zonder signaalverlies en met de mogelijkheid 1080p videosignalen door te sturen van HDMI-ingang naar HDMI-uitgang. Daarnaast kunnen ook diverse audiosignalen gedecodeerd worden via HDMI.

Om het allerbeste te halen uit het geweldige nieuwe Blu-Ray-formaat, beschikt de AV8003 over een gesegmenteerde voedingsstructuur, met afzonderlijke voedingstoevoer voor iedere belangrijke audiosectie, en uitgebreide interne afscherming van belangrijke componenten om elektrische interferentie te voorkomen. Er is ook een Pure Direct-mode, die alle overbodige circuits en functies uitschakelt, zoals het display. Dergelijk uitstekend oog voor detail is ook te zien in het volledig metalen, referentie M1-design, met een dubbele bodemplaat en aanzienlijke schokabsorberende poten, die alle trillingen die de geluidskwaliteit beïnvloeden praktisch elimineren. De behuizing is zelfs geheel verkoperd tegen elektrische interferentie. Het resultaat is een model met een pure, minimalistische lijn die aansluit op zijn pure geluid.
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Click picture for magnification

Specificaties / Specifications

Digital Media Player for Ethernet
Audio, Video and Photo (supporting DLNA)
Video scaling and processing by Anchor Bay Technology
Precision Video ScalerTM allows up to 1080p scaling
Full 10bit Video Processing
HDMI V1.3a 4-in / 2-out
Dolby TrueHD, DTS-HD, Deep Color
DSD (SA-CD), Auto Lip Sync
XLR Pre Output Terminals
XLR Audio Inputs for SA-CD
Multi Room Component Video Out
RC2001 Main Remote (PC Programmable, Learning)
RC101 Sub Remote (for Multi Zone Control, Learning)
HD Radio / XM Ready / Sirius Ready
THX Certified
Copper Plated Chassis
Toroidal Power Transformer
Clean Front Panel

Staat van artikel
Tweedehands

Prijs
€ 590,00